Delft vervangt pollers door kentekenherkenning

pollerIn en rond Delft staan de nodige pollers om auto’s te weren. De gemeente wil daar een eind aan maken, vanwege de hoge aanschaf- en exploitatiekosten en aanrijdschades.  De pollers worden vervangen door een systeem met kentekenherkenning.

De beweegbare paal op de Rijksstraatweg in Delft is geplaatst om het sluipverkeer vanaf de A13 tegen te gaan. Bewoners en bedrijven aan de Rijksstraatweg hebben een ontheffing in de vorm van een toegangspas. Bij gebruik van deze toegangspas zakt de poller. Vanaf 13 januari 2015, met de start van de proef kentekenherkenning, is deze poller buiten werking.

Met een camera wordt gecontroleerd of het kenteken een ontheffing heeft.  De tijden waarop de geslotenverklaring op de Rijksstraatweg geldt blijven onveranderd, namelijk op werkdagen tussen 16.00 en 19.00 uur.

De proef duurt 1 jaar. Na 3 maanden vindt een tussentijdse evaluatie plaats. Na 10 maanden wordt bekeken of kentekenherkenning definitief wordt ingevoerd op de Rijksstraatweg.

Een dergelijke proef loopt ook op de Buitenwatersloot. Alleen openbaar vervoer, gemeentelijke diensten een hulpdiensten hebben daar een ontheffing.

Ontheffinghouders hebben een brief ontvangen met de vraag of zij de ontheffing willen laten overzetten op kenteken. Zo ja, dan ontvangen zij begin januari een link naar de webpagina waar zij het kenteken van hun voertuig kunnen opgeven en beheren.

Auto’s zonder ontheffing krijgen bij het passeren van de geslotenverklaring op de Rijksstraatweg op werkdagen tussen 16.00 en 19.00 uur een boete.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.