Super-zebra’s voor duidelijker looproute

Twee super-zebra’s verbinden sinds kort in Eindhoven De  Bergen en de Dommelstraat met de binnenstad. De Stichting Ondernemersfonds Eindhoven Centrum wilde een duidelijker looproute naar beide gebieden. De route past binnen het gemeentelijk streven om het centrum aantrekkelijker te maken voor vooral voetgangers, fietsers en het openbaar vervoer.
Eindhoven werd vorig jaar gekozen tot beste binnenstad van Nederland 2011-2013. De jury prees vooral de eenheid die het centrum uitstraalt. Eindhoven kent echter nog twee gebieden, de Dommelstraat en De Bergen, die volgens de ondernemers onvoldoende bekend zijn bij het grote publiek. Daarom ontwikkelde Co-Creatie Openbare Ruimte Eindhoven (CCORE)  een concept, een combinatie van kleur en licht, dat de gemeente met super-zebra wordt aangeduid. De functie van deze twee ‘straat-tattoo’s’ is om winkelend publiek (vooral bezoekers van buiten de stad) te laten weten dat de binnenstad niet eindigt bij deze twee oversteekplaatsen, maar dat er hierachter nog winkel- en horecagebieden bevinden.
De blauwe golvende lijnen bij de Vestdijk refereren naar de rivier De Dommel terwijl de groene glooiing bij de Keizersgracht op bergen zijn geïnspireerd.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.