Geen gewonden

Busverkeer station Amsterdam Sloterdijk gestremd door waaiende zonnepanelen

Station Amsterdam Sloterdijk. Foto: Flickr/Udo Geisler.

Zonnepanelen zijn door de harde wind vanmiddag van een dak gewaaid nabij Amsterdam Sloterdijk, meldt AT5. Volgens de woordvoerder van de brandweer zijn er geen gewonden gevallen. 

Het busverkeer mag het station niet binnenrijden door de gevaarlijke situatie. Daardoor is op de Arlandaweg een kleine file van stadsbussen ontstaan. De zonnepanelen vielen op de bouwplaats naast het pand, meldt AT5. ProRail meldt dat de treinen wel voorlopig volgens de dienstregeling kunnen doorrijden. De brandweer onderzoekt momenteel of er verder gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Bouwen boven het spoor

Onlangs kwam station Sloterdijk ook al in het nieuws. De gemeente Amsterdam onderzoekt bebouwing boven het spoor. Of een en ander mogelijk en wenselijk is wordt de komende twee à drie jaar bekeken, voordat er concrete stappen worden genomen. Bij dit ‘haalbaarheidsonderzoek’ zijn ook andere partijen betrokken, zoals de NS, ProRail, de Vervoerregio Amsterdam en de provincie Noord-Holland.

Op de tekentafel liggen vooral plannen voor woontorens. Boven het spoor kan dat tot wel 60 meter de hoogte in: vanaf het maaiveld betekent dat zestien lagen. Ook ten noorden van het station liggen ambitieuze plannen. De wijk Haven-Stad moet plek bieden aan tienduizenden woningen. Daarmee groeit de rol van station Sloterdijk ook als belangrijk OV-knooppunt.

Lees ook:

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.