Snelbus

Vrije busbaan tussen Katwijk en Leiden in ontwikkeling

Plattegrond van vrije busbaan tussen Leiden en Katwijk. Foto: Provincie Zuid-Holland
Plattegrond van vrije busbaan tussen Leiden en Katwijk. Foto: Provincie Zuid-Holland

Nooit meer in de file onderweg van Leiden naar Katwijk? Vanaf 2024 is een vrijliggende busbaan realiteit: Provincie Zuid-Holland heeft de eerste plannen opgesteld. De busbaan komt tussen de nieuwe wijk Valkenhorst en de Zeeweg in Katwijk en is de eerste stap naar hoogwaardig openbaar vervoer van R-net tussen Leiden en Katwijk.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

1 reactie op “Vrije busbaan tussen Katwijk en Leiden in ontwikkeling”

Gabriël Hoezen|29.07.22|13:16

Dat wordt dan 17 (!) jaar na het referendum over de Rijngouwelijn en meer dan 20 jaar na de eerste plannen voor een hoogwaardige OV-verbinding. Een voorbeeld van bestuurlijke plakkeringheid. En nu maar afwachten wat de eigenlijke meerwaarde is van deze opgeleukte busverbinding.