Dodelijk slachtoffer na ongeval streekbus

Connexxion logo bus (foto: Flickr)

Een 82-jarige vrouw uit Alkmaar is omgekomen na een aanrijding door een lijnbus. De vrouw en haar echtgenoot werden geraakt door de Connexxion-bus die woensdagavond over de Stationsweg reed. De echtgenoot is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Op het moment van de aanrijding had de chauffeur zojuist de laatste passagiers laten uitstappen en was hij onderweg naar de remise van Connexxion. De twee slachtoffers werden bij het oversteken door de bus aangereden, waarbij de vrouw onder de bus terecht kwam.

Hulpdiensten

De hulpdiensten kwamen ter plaatse en een traumahelikopter werd ingezet. De vrouw kon door de brandweer onder het voertuig vandaan worden gehaald, maar ze overleed ter plaatse. De politie doet onderzoek naar de aanrijding en de 57-jarige buschauffeur uit Zuidoostbeemster is voorlopig aangehouden, meldt het Noord Hollands Dagblad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.