GROEN LICHT

VDL neemt definitief busbouwer Van Hool over: 1600 banen behouden

VDL
VDL wil geen biedingsstrijd om Belgisch Van Hool. PixelBiss / Shutterstock

VDL neemt definitief de busdivisie van busbouwer Van Hool over. Het Eindhovense bedrijf gaat de productiefaciliteit van het failliete Vlaamse bedrijf in Noord-Macedonië voortzetten. VDL hoopt met de overgenomen onderdelen de activiteiten van zijn divisie bussen te versterken. Met de overname zijn zo’n 1.600 banen in de Europese bussenindustrie gered.

VDL zal geen bussen gaan bouwen in het Vlaamse Koninghooikt, waar het hoofdkantoor van Van Hool is gevestigd. VDL wil zo’n 250 mensen aannemen voor onder meer de productie van onderdelen, inkoop, ontwikkeling en financiën.

VDL maakte het definitieve akkoord dinsdagmiddag bekend op zijn website. Op 30 mei meldde de curator van Van Hool al dat er binnen afzienbare tijd groen licht gegeven zou worden door de mededingingsautoriteiten.

Eerder, op 10 april sloot VDL een principeakkoord met de curatoren over de gedeeltelijke overname van Van Hool. VDL meldt dat de overgenomen activiteiten van Van Hool vooralsnog niet worden geïntegreerd in zijn bus- en coach-activiteiten.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl