27 APRIL

NS laat extra treinen rijden op Koningsdag

Amsterdam Centraal Station
Op Koningsdag, 27 april, rijden de treinen van de NS volgens de speciale Oranjedienstregeling. Roberto Lusso / Shutterstock

Op Koningsdag rijden de treinen van de NS volgens de speciale Oranjedienstregeling. Naar veel steden rijden dan meer treinen dan gebruikelijk, die ook nog langer zijn. Ook is er meer NS-personeel op de been.

Vooral rondom Amsterdam zet NS op 27 april meer treinen in. Verwacht wordt dat er 200.000 mensen met de trein naar de hoofdstad zullen reizen. De stations Amsterdam Science Park en Amsterdam RAI zijn gesloten op Koningsdag.

Behalve naar Amsterdam, rijden er ook meer treinen naar onder meer Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Tijdens de Koningsnacht, voorafgaand aan Koningsdag, rijden er eveneens extra en langere treinen rond Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

NS vraagt reizigers om het “met z’n allen gezellig te houden”, zodat het ook voor de spoormedewerkers een leuke dag wordt. Tijdens Koningsdag geldt er een alcoholverbod in de treinen en op de stations. Er wordt tijdens deze dag ook geen alcohol verkocht op de stations.

Extra trein naar koning

Regiovervoerder Arriva laat weten dat er op Koningsdag per uur één trein extra rijdt naar het Drentse Emmen. Daar brengt de koninklijke familie de dag door. Van 07.00 tot 19.00 rijden er dan ieder uur drie in plaats van twee treinen naar Emmen.

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie/ANP

Bron: ANP / Mobiliteit.nl