NS

Sebastiaan de Wilde nieuwe directievoorzitter NS Stations

Foto: Sebastiaan de Wilde. NS

Sebastiaan de Wilde is per direct benoemd tot directievoorzitter van NS Stations. In deze rol zal De Wilde leiding geven aan het managementteam van NS Stations en rechtstreeks rapporteren aan president-directeur Wouter Koolmees, die tevens voorzitter is van en portefeuillehouder NS Stations in de Raad van Bestuur.

Met een dienstverband dat teruggaat tot 2008 bij NS Stations, kent Sebastiaan de Wilde de organisatie als geen ander. Als lid van het directieteam van NS Stations was hij de afgelopen jaren nauw betrokken bij alle strategische besluitvorming.

Na de onverwachte uitval van Anneke de Vries in 2022 nam De Wilde de leiding op zich, naast zijn reguliere functie als directeur Vastgoed. Hij blijft voorlopig deze verantwoordelijkheden behouden, samen met het managementteam van Vastgoed.

“Graag blijf ik me samen met mijn collega’s en partners inzetten voor een prettig verblijf voor reizigers op onze stations en wil ik invulling geven aan de diverse maatschappelijke uitdagingen op en rond onze stations”, aldus De Wilde over zijn benoeming.

Lees ook: 

Auteur: Merijn van Merrienboer