NS

Minder reizigers, meer gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen trein
Foto: Koffers in een trein. Beeld ter illustratie. M-Production

Hoewel minder mensen met de trein reizen, verliezen reizigers meer spullen. Dit jaar werden meer dan 62.000 voorwerpen gevonden. Dat is bijna gelijk aan 2019, terwijl er nu 15 procent minder treinreizigers zijn. Dat concludeert de NS na het opmaken van de jaarlijkse balans van verloren spullen.

Het vaakst bleven sleutels achter in treinen en op stations, gevolgd door tassen en koffers, jassen, koptelefoons en draadloze oortjes en op plek vijf portemonnees. De opmerkelijkste vondsten van dit jaar waren een sjoelbak, tuinset, luxe koffiemachine en grote hondenbench. Binnen twee dagen na het verlies en na melding bij de klantenservice maak je de grootste kans op hereniging met je eigendom. Na die 48 uur wordt het lastiger voorwerp en eigenaar te koppelen.

Net als andere jaren probeert de NS via sociale media gevonden knuffels, dit jaar waren dat er honderd, weer bij hun eigenaar te krijgen. De NS hoopt door foto’s van de kindervrienden online te delen, eigenaar en knuffel nog voor de feestdagen te herenigen.

Lees ook: 

Auteur: Merijn van Merrienboer

Bron: ANP