Personeelstekort

EBS verwacht geen rituival meer, bezetting op orde

EBS bus
Foto: EBS bus in de regio Den Haag. Beeld ter illustratie. harry_nl

Busvervoerder EBS verwacht vanaf half oktober weer de normale personeelsbezetting te hebben in de regio Den Haag. De afgelopen periode vielen bij EBS ritten uit vanwege een gebrek aan personeel. De vervoerder verwacht binnen twee weken dat dit niet meer het geval is. 

De recente klachten van reizigers over niet-rijdende bussen zijn het gevolg van personeelstekorten bij EBS. De woordvoerder erkent tegenover nieuwssite WOS dat het tekort een negatieve invloed heeft gehad op de klanttevredenheid, die de afgelopen twaalf jaar juist positief was. De EBS-woordvoerder verklaarde dat het personeelstekort te wijten is aan vergrijzing, krapte op de arbeidsmarkt en een toegenomen ziekteverzuim.

Personeelsformatie

EBS heeft aangegeven dat halverwege oktober de personeelsformatie weer op orde is, met het verwachte herstel van voldoende personeel. Hoewel de komende twee weken nog niet alle chauffeurs beschikbaar zijn, wordt de uitval van diensten wel gehalveerd. De vervoerder blijft actief werven, omdat men verwacht dat er volgend jaar opnieuw een uitstroom van chauffeurs plaatsvindt.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer