Hoek van Holland

Rotterdam schaalt dienstregeling strandmetro op in de avond

Metro tussen Hoek van Holland en Rotterdam. Foto: Flickr/Kees Torn.

Op zomeravonden worden er meer metro’s ingezet om van en naar Hoek van Holland Strand te rijden. De Rotterdamse wethouder Vincent Karremans gaat hier voor zorgen op verzoek van de gemeenteraad, na berichtgeving in lokale media dat de treinen en het perron in de avonduren bij mooi weer propvol zijn. Strandgangers zouden niet meekunnen, omdat er te weinig ritten in de huidige dienstregeling staan.

Het gebrek aan voldoende avondritten leidde volgens het lokale medium Dagblad 010 enkele keren tot chaotische toestanden op station Hoek van Holland Strand. “Op het perron werd het duwen en trekken om een plekje te bemachtigen. Daardoor werd het hutjemutje proppen. Het was binnen zeer warm, met klagende reizigers tot gevolg of mensen die noodgedwongen op volgende toestellen moesten wachten. Ook mensen in rolstoelen konden lastig een plek bemachtigen”, schreef het medium eerder deze week.

De lijn, die sinds april tot het strand rijdt, is volgens de vervoerswethouder een groot succes met geregeld meer dan 10.000 reizigers per dag. Maar waar metrolijn B overdag tot maximaal acht keer per uur de kust aandoet, is dat ’s avonds maar eens per half uur. “Dat gaan we verhogen naar zes keer per uur met ingang van 9 juli. Bij extra drukte kan dit ook in de avond opgeschaald worden naar acht ritten”, beloofde Karremans.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: ANP

1 reactie op “Rotterdam schaalt dienstregeling strandmetro op in de avond”

Pat Rick|03.07.23|14:45

Het voordeel van metro is de grotere flexibiliteit en frequentie bij lagere kosten. Wellicht is het een idee om de lessen van de Hoekse Lijn te gebruiken voor het ombouwen van het spoor naar Zandvoort, als opvolger van De Blauwe Tram. Vanuit Haarlem kan men het beste aansluiten op de metro bij hub A’dam Zuid.