Feestvierders

RET zet extra openbaar vervoer in rondom kampioenschap Feyenoord

Feynoordfans in extase na kampioenschap
Fans van Feyenoord duiken de vijver op het Hofplein nadat hun club kampioen van de eredivisie is geworden. De Rotterdammers wonnen in eigen huis van Heracles en verzilverde daarmee de kampioenstitel. ANP MARCO DE SWART ANP/ Marco de Swart

De duizenden Feyenoorders die aankomend weekend tussen De Kuip en Coolsingel reizen kunnen gebruik maken van extra openbaar vervoer. De Rotterdamse openbaar vervoerder RET verwacht dat het in en rond het centrum erg druk wordt met supporters van Feyenoord omdat die club zondag verwacht landskampioen te worden. De RET rijdt met langere voertuigen en bij extremere drukte komen er meer metro’s bij.

Tijdens de huldiging maandag zet de vervoerder sowieso extra metro’s in. Vanwege de huldiging op het stadhuis aan de Coolsingel om 12.00 uur is het centrum die dag afgesloten. Reizigers moeten maandag tot 17.00 uur rekening houden met omleidingen rond het Hofplein en de Coolsingel, meldt een woordvoerster van de RET. Er rijden extra metro’s tussen 09.00 uur en 16.00 uur. Vanaf 09.00 uur kunnen supporters terecht op de Coolsingel.

Tijdens het duel in De Kuip laat de RET een extra tramlijn rijden: lijn 12. Die wordt wel vaker ingezet bij thuiswedstrijden van Feyenoord. Supporters met een kaartje voor de wedstrijd kunnen er gratis mee van en naar het stadion reizen. Vanwege werkzaamheden rijdt de tram “vanaf metrostation Maashaven en niet zoals gebruikelijk vanaf Rotterdam Centraal Station, Beurs en Wilhelminaplein”, zegt de woordvoerster.

Lees ook: 

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP