Conferentie

Heijnen trekt aan de bel: “Bereikbaarheid moet basisrecht zijn”

Staatssecretaris Vivianne Heijnen op het podium tijdens de conferentie 'Bereikbaarheid voor iedereen' in Amersfoort. Foto: ProMedia/Sander van Vliet.

Steeds meer inwoners van Nederland kunnen niet binnen een half uur met openbaar vervoer of de fiets bij basisvoorzieningen zijn. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseert samen met de New Mobility Foundation een conferentie om precies die problematiek aan te pakken. De belangrijkste boodschap van staatssecretaris Vivianne Heijnen: bereikbaarheid hoort een basisrecht te zijn. Dat basisrecht wil Heijnen vastleggen in de nieuwe mobiliteitsvisie.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.