voedselbank

GVB voorziet de meest kwetsbare Amsterdammers met gratis dagkaarten

Özgür Cukur overhandigde de dagkaarten samen met een wenskaart aan Michel Sanders. Foto: GVB

GVB heeft de Voedselbank Amsterdam voorzien van gratis dagkaarten om te reizen met bus, tram en metro. Hiermee wil GVB bijdragen aan de koopkracht en mobiliteit van de meest kwetsbare Amsterdammers.

De Voedselbanken in Amsterdam voorzien 1.800 huishoudens van voedselpakketten. Zo worden 4.500 personen ondersteund. Voor hen, en voor alle vrijwilligers van de voedselbank, stelt GVB een dagkaart beschikbaar. Deze zijn geldig tot en met 31 december 2023. Özgür Cukur overhandigde de dagkaarten samen met een wenskaart aan Michel Sanders, bestuurder Bedrijfsvoering, Logistiek en Financiën van de Voedselbank Amsterdam. Sanders: “Dit is zeer welkom en gaat heel goed terechtkomen”.

Actie Vervoerregio Amsterdam

Eerder deze week werd bekend dat de Vervoerregio zich ook wil inzetten voor mensen met een krappe beurs. De Vervoerregio zet een actie op om anderhalf uur gratis met het OV te reizen.

De kaartjes zijn in alle bussen, trams en metro’s van de vervoerders in de Vervoerregio (EBS, Connexxion, GVB) te gebruiken. Iedereen die tot 130 procent van het minimuminkomen verdient kan vanaf april maximaal acht kaartjes per huisadres online aanvragen. Genoeg om met een gemiddeld gezin alle bestemmingen binnen de Vervoerregio te bereiken en terug te reizen.

Voorzitter Melanie van der Horst: “Met deze actie van de Vervoerregio kunnen wij doen wat in ons vermogen ligt om het financiële leed voor de doelgroep die het hardst getroffen wordt komend jaar een beetje te verlichten.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.