Dienstregeling

Arriva schrapt ook busritten door personeelstekort

Arriva Qliner. Foto: Jan Oosterhuis
Arriva Qliner. Foto: Jan Oosterhuis

Openbaarvervoerbedrijf Arriva laat vanwege personeelstekorten ook in Lelystad minder bussen rijden. Vanaf volgende week geldt er doordeweeks een zaterdagdienstregeling. Sommige lijnen rijden daardoor nog één keer per uur in de provinciehoofdstad. Op zaterdag rijden bijna alle bussen straks nog een keer per uur in plaats van twee keer.

Het OV-bedrijf heeft in verschillende regio’s gesnoeid in de dienstregeling omdat er te weinig chauffeurs en machinisten zijn. Voor de buslijnen gebeurde dat onder meer al in Brabant, waar voorlopig geen nachtbussen van Arriva meer rijden, en in Limburg. Volgens Arriva is de oorzaak hiervan “een combinatie van aanhoudend ziekteverzuim, zomerverlof, inhaalopleidingen en examens”.

Het uitgangspunt van Arriva is dat ritten geschrapt worden op de lijnen met wat minder passagiers, zodat chauffeurs kunnen bijspringen op de buslijnen waar het juist drukker is, legt een woordvoerster uit. “Zodat het openbaar vervoer voor de grootste groepen passagiers beschikbaar blijft.”

Ook minder treinen

Eerder schrapte Arriva ook treinen vanwege een tekort aan mensen. In Noord-Nederland zijn er voorlopig op zaterdag minder treinen. Ook in de Achterhoek rijden er vanaf maandag een week lang minder ritten dan gebruikelijk. Het vervoersbedrijf raadt reizigers aan hun reis van tevoren te plannen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.