Spatschermen kosten OV-sector circa 6 miljoen euro

Spatscherm (Bron: Daimler)
Via media.daimler.com

Het plaatsen van spatschermen in alle stads- en streekbussen en trams kost de OV-sector circa 6 miljoen euro. Vervoerders zijn gemiddeld 1.000 euro kwijt om een voertuig te voorzien van deze afscherming bij het bestuurdersgedeelte. Zij draaien zelf op voor de kosten hiervan, zegt Pedro Peters, voorzitter van branchevereniging OV-NL.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

3 reacties op “Spatschermen kosten OV-sector circa 6 miljoen euro”

Eric Hendriks|24.08.20|14:24

Ventilatie systemen in de bussen voldeden een maand geleden aan alle corona eisen.
Nu ineens moeten ze elke halte luchten.
Laat ze ook ervoor zorgen dat de dakluiken open blijven staan.
Dat is ook een ventilatie verbetering.

René Teune|19.08.20|14:02

Wat een belachelijk hoog bedrag € 1000,00 per voertuig. Ik schat dat er bedrijven zijn die het voor de helft doen. Hier gaan enkele bedrijven heel rijk van worden over de ruggen van de reizigers. Het moet hoe dan ook bekostigd worden, linksom of rechtsom en de overheid houdt waarschijnlijk de hand op de knip.

Paul Verbuijs|18.08.20|10:30

Toch een puntje van kritiek wat in de praktijk echt niet zal of kan, met name bij elke halte de deuren open. Het achterin stappen zal minder zijn maar toch gebeuren Ook alle deuren open voor ventilatie op alle haltes kost veel te veel tijd ,en met een zomerse temperatuur zal de krakkemikkige airco die de hedendaagse bussen hebben ben je je koeling (als die er al was) kwijt. Dus de praktijk zal zijn als er niemand in of uit stapt alles dicht en rijden.