‘Corona mag geen hindernis zijn voor investeren in duurzaam OV’

De impact van corona op het openbaar vervoer is heel groot. Toch is het zelfs nu belangrijk om de toekomst niet uit het oog te verliezen en te denken aan de ambities voor 2025, 2030 en zelfs verder dan dat. Want mobiliteit speelt een onmisbare rol bij het tegengaan van klimaatverandering en de vermindering van schadelijke uitstoot.

Daarvoor moeten veel verschillende vragen beantwoord worden. Bedreigt corona de ambities op het gebied van duurzaamheid en hoe valt dit op te lossen? In welke verbindingen moeten nu geïnvesteerd worden om ruimte te bieden aan nieuwe reizigers. Hoe kunnen vervoerders en overheden ervoor zorgen dat Nederland zijn koploperspositie op het gebied van zero emissie-bussen niet verliest. En welke financiële middelen zijn nog beschikbaar nu corona de krappe marges nog verder onder druk heeft gezet?

OV Congres

De voorbereiding op die toekomst start tijdens het gratis OV Congres 2020. In onderstaande video legt dagvoorzitter Inge Jacobs uit waarom u dit evenement niet mag missen:

Schrijf u snel gratis in via deze link

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.