Vanaf 2019 trambussen tussen de Heizel en Brussels Airport

trambusVanaf 2019 gaan er in Vlaanderen trambussen rijden op de Ringverbinding tussen Heizel en Brussels Airport. De overheid investeert 90 miljoen euro in het project.

De trambus komt er omdat men op korte termijn een alternatief wil bieden voor de filerijders op dat traject. Bovendien laat een trambus de mogelijkheid open om het tracé later om te bouwen tot een tramlijn.

De trambus is flexibeler dan de tram, maar rijdt zoveel mogelijk op een eigen rijbaan, zodat reizigers kunnen rekenen op een snelle en betrouwbare verbinding.
De Ringtrambus zal belangrijke locaties in de noordelijke Rand verbinden, zoals de Heizel, het station van Vilvoorde. Reizigers kunnen op deze haltes overstappen op trein, tram of metro. Ook voor Brussels Airport is de Ringtrambus van levensbelang. Passagiers, bezoekers en werknemers van de luchthaven gebruiken steeds meer het openbaar vervoer naar de luchthaven, en ook pendelaars of mensen uit de buurt gebruiken Brussels Airport als overstappunt in hun woon- en werktraject of bij andere verplaatsingen.
De reizigers zullen vanaf 2019 op de trambus kunnen stappen, net wanneer er grootschalige werken aan de Ring rond Brussel van start gaan.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.