OV-instapdag slaat aan

Een dagje uit en ook nog wat opsteken over het openbaar vervoer. De OV-instapdag die de provincie Zeeland organiseerde sloeg aan. Volgend voorjaar komt er weer zo’n dag.

De provincie wilde op deze dag ouderen laten zien dat ze zich met het ov makkelijk kunnen verplaatsen en zelf kunnen bepalen waar en wanneer zij ergens naartoe gaan. Tijdens het dagje uit kunnen de reizigers dat ervaren. OV-ambassadeurs gaven gedurende de dag informatie en tips. Dat zijn mensen van dezelfde leeftijd, die goed weten hoe het is om van het openbaar vervoer gebruik te maken. Zeeland hoopt dat er in de toekomst minstens 2000 senioren ambasadeur worden.
In totaal deden er nu zo’n 185 senioren uit Zeeland mee. Een OV-instapdag heeft als thema ‘van oud- naar nieuw. Daarom werd men opgehaald met een historische bus en konden vervolgens met een kop koffie informatie verzamelen over het reizen met het openbaar vervoer in Zeeland. Daarna volgende een rit met de stoomtrein. Aan het eind van de dag werden de deelnemers per moderne bus naar huis vervoerd. De provincie organiseert komend voorjaar weer een instapdag.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.