Qbuzz nieuwe vervoerder regio Utrecht

Qbuzz wint de aanbesteding voor het stads- en streekvervoer in de regio Utrecht voor de concessieperiode 2011 – 2019. De nieuwe vervoerder neemt op 11 december 2011 het stokje over van Connexxion.
De gunning aan Qbuzz volgt op de Europese aanbesteding van het stads- en streekvervoer in de regio Utrecht. De huidige concessiehouder Connexxion/GVU en Qbuzz schreven in op de aanbesteding. Volgens een puntenwaardering zijn beide aanbiedingen getoetst op prijs en kwaliteit. Beide aanbiedingen voldeden aan de eisen maar op basis van prijs en kwaliteit kwam Qbuzz hoger uit, aldus het regiobestuur.
Qbuzz richt één nieuwe regionale vervoersorganisatie op voor de regio Utrecht. Die is volgens de organisatie gericht op een hoge kwaliteit van de dienstverlening en waarborgt de aandacht voor de specifieke behoeften van de regio. De voorstellen voor een logische lijnnummering en bewegwijzering, verbeterde reisinformatie en nieuwe (korting)abonnementen voor bewoners en werkgevers dragen bij aan de door BRU geëiste reizigersgroei. Bijzonder is dat werkgevers hun werknemers één regionaal OV-abonnement kunnen gaan aanbieden dat bestaat uit bus-, tram-, OV-fiets, regionale treindiensten- en Greenwheels. Verder komen er 218 nieuwe hybride bussen.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.