Nieuwe dienst stuurt reminders om parkeerapp niet te vergeten

Er is een nieuwe parkeerservice op de markt verschenen: ParkAlert. De dienst bestaat uit een alarmkastje en een app. Bestuurders ontvangen bij het uitstappen in een betaalzone een oproep om de parkeerapp aan te zetten. En bij het instappen in hun voertuig ontvangen ze weer een reminder om de app uit te zetten. ParkAlert is ontwikkeld onnodige parkeerkosten te voorkomen en om de veiligheid op de weg te vergroten.

Het komt regelmatig voor, signaleren de ontwikkelaars van ParkAlert: bestuurders vergeten hun parkeerapp te activeren óf stop te zetten. Ze krijgen of een boete, betalen teveel parkeerkosten en/of moeten de app tijdens het rijden stopzetten. Dat kan anders, vonden IT Support Groep uit Tilburg en Studio Sophisti uit Amsterdam – opgericht door alumni van de Technische Universiteit Eindhoven.

Hun dienst ParkAlert bestaat uit een alert-button en een app. Bestuurders ontvangen bij het uitstappen in een betaalzone via de app op hun telefoon een pushbericht om de parkeerapp aan te zetten. Bij het instappen in hun voertuig ontvangen zij opnieuw een pushbericht en ook een geluidssignaal via de alert-button. Dit keer met een herinnering om hun app weer uit te zetten.

Eenvoudiger terugvinden

De button bevat een sensor die via bluetooth is verbonden met de app op de smartphone. Zo detecteert ParkAlert of gebruikers in de buurt van hun voertuig komen of er juist verder vandaan gaan. Omdat de button via bluetooth werkt, worden bestuurders al gealarmeerd nog vóórdat ze wegrijden. Gebruikers kunnen hun voertuig met de app ook eenvoudiger terugvinden.

De dienst kost het eerste jaar 32,95 euro, dat is voor de button, een abonnement en verzendkosten. De app zelf is gratis te downloaden. In de loop van dit jaar worden meer functies aan het ParkAlert-systeem toegevoegd.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.