50.000 bekeuringen

Amersfoorts college: boeteregen autoluwe binnenstad komt door navigatiesysteem

Beeld: bord autoluwe binnenstad Amersfoort
Nergens in Nederland gingen zoveel automobilisten de fout in voor rijden waar dat niet mag. Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Harold Versteeg.

In Amersfoort werden vorig jaar bijna 50.000 boetes uitgeschreven voor rijden waar dat niet mag. Dat is een derde van alle prenten voor deze overtreding in Nederland. Volgens het gemeentebestuur moesten automobilisten wennen aan de autoluwe binnenstad. Ook denkt het college dat automobilisten teveel hun navigatiesystemen hebben gevolgd en daarbij te weinig op de borden hebben gelet. “En navigatie houdt geen rekening met venstertijden.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Laura Houtenbrink