Files

ANWB verwacht aankomend weekend volle wegen door vakantiegangers

Beeld: een file
Foto ter illustratie Shutterstock/PixelBiss

Automobilisten die aankomend weekend de weg op gaan om naar hun vakantiebestemming te gaan, moeten rekening houden met drukte op de weg. Dat meldt ANWB. De verkeersorganisatie verwacht vooral op zaterdag lange files in zuidelijke richting.

Dat heeft vooral te maken met het feit dat aanstaande vrijdag (14 juli), de zomervakantie voor de regio Zuid begint. “Daarom gaan dit weekend veel Nederlanders met de auto op vakantie”, zo stelt ANWB. “Automobilisten moeten verder rekening houden dat ook veel buitenlanders onderweg zijn naar hun vakantiebestemming.”

Quatorze Juillet

ANWB verwacht donderdag en zaterdag lange files in Frankrijk. Vooral donderdagmiddag- en avond is het druk op de wegen vanuit Parijs naar de kust. “Veel Fransen hebben vanwege Quatorze Juillet (een nationale feestdag red.) een vrije dag.”

Ook in België verwacht ANWB drukte op de weg. De stad Luik vormt namelijk deze zomer een knelpunt. “Door wegwerkzaamheden aan de ringweg (E25) is de weg richting het zuiden dicht bij de Cointetunnel voor auto’s met caravan en voertuigen zwaarder dan 7,5 ton.” Automobilisten die zaterdag in Duitsland de weg op gaan, moeten rekening houden met lange files rond Hamburg en München.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.