43 miljoen naar mobiliteitsprojecten in Overijssel

De fietsenstalling aan de zuidzijde van station Zwolle FOTO VerkeersNet
De fietsenstalling aan de zuidzijde van station Zwolle FOTO VerkeersNet

Provincie Overijssel en verschillende gemeentes investeren samen 43 miljoen euro in verschillende mobiliteitsprojecten. Deze projecten moeten zorgen voor een betere kwaliteit van fietsverbindingen, doorstroming van het verkeer en het verminderen van het aantal verkeersslachtoffers.

In totaal zijn 34 projecten geselecteerd die kunnen starten in 2020. Veel maatregelen richten zich op het veiliger inrichten van wegen, fietspaden en kruispunten op locaties waar relatief veel ongevallen gebeuren. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om verbeteringen van lokale routes en kruispunten.

Onervaren

Een groot deel van de bijdrage wordt aan fietsprojecten besteed. Deze zijn zowel gericht op de fietsveiligheid als op fietsstimulering. Voorbeelden hiervan zijn het verbeteren van de snelfietsroute Zwolle-Dalfsen, de aanpak van delen van de fietssnelweg F35 in Twente, verbetering van schoolfietsroutes en het veiliger maken van diverse (fiets)oversteekplaatsen.

Naast de infrastructurele projecten subsidieert de provincie Overijssel ook gedragsmaatregelen om de verkeerveiligheid te verbeteren. De focus ligt daarbij op kwetsbare en onervaren verkeersdeelnemers, rijden onder invloed, snelheid en afleiding in het verkeer.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.