Verkeersinformatie-activiteiten VID gaan over naar Rijkswaterstaat

Per 1 maart draagt de VID haar verkeersinformatie-activiteiten over aan Rijkswaterstaat. Iedereen in de organisatie die zich bezighoudt met verkeersinformatie, gaat mee naar de overheidsdienst. Rijkswaterstaat zal de VID-activiteiten integreren in de eigen communicatiemiddelen met de weggebruiker.

De kanalen @vid-twitter en VID.nl, blijven voorlopig onder hun eigen naam in de lucht. Wel worden de look en feel van beide middelen stapsgewijs in de Rijkswaterstaatstijl aangepast. De verkeersmanagement-activiteiten, zoals reistijdinwinning, reistijdinformatie en bedienbare camera’s, maar ook innovatieve diensten als verkeerstellingen op basis van camerabeeld en kentekenregistratie, gaan verder onder de naam INMOVES.

Twintig jaar

Met het afstoten van de verkeersinformatie-activiteiten komt een eind aan een periode van bijna twintig jaar. De VID startte in 1998 nadat de KLPD stopte met het verspreiden van verkeersinformatie. De wens was toen om media-organisaties iets te kiezen te geven als het gaat om verkeersinformatie. De VID maakt gebruik van informatie van wegbeheerders, maar ook van eigen inwinsystemen en verkeerscamera’s. Hiermee informeert de dienst via radio- en televisie, een eigen app, een website en social media dagelijks tal van weggebruikers.

Onderwerpen: ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.