OV-informatiesystemen

Alphatron Signage innoveert reisinformatie in het openbaar vervoer met digital signage-oplossingen

Informatiesysteem in het ov. Foto: Alphatron Signage

Alphatron Signage, een prominente tak van Alphatron Holding, specialiseert zich in het ontwikkelen, installeren en onderhouden van geavanceerde informatiesystemen voor het openbaar vervoer. Deze software- en hardware oplossingen bieden essentiële reisinformatie aan passagiers van bus, tram, metro en trein. De duurzame en hufterproof informatiesystemen zijn strategisch geplaatst binnen het OV-netwerk om actuele reisinformatie zoals vertrektijden, halte-informatie en service-aankondigingen weer te geven. 

Nauwkeurige en real-time reisinformatie

De informatiesystemen van Alphatron Signage verbeteren de reiservaring aanzienlijk door het leveren van accurate en actuele informatie. De software traceert de locatie van de bus, waardoor reizigers direct real-time updates ontvangen over vertrektijden, halte-informatie en routeveranderingen via fysieke schermen op de haltes en binnen de voertuigen. Deze informatie helpt passagiers om hun reisplannen nauwkeurig af te stemmen en mogelijke vertragingen te anticiperen. Verder ondersteunen de systemen soepele overstappen tussen verschillende vervoersmodi en bieden ze updates over eventuele omleidingen of verstoringen.

Reizigersinformatie overzichtelijk in een dashboard

Met ons intuïtieve Content Management System (CMS) beheren en passen vervoerders de informatievoorziening efficiënt aan op actuele behoeften via een overzichtelijk dashboard. Zelfs niet-technische gebruikers kunnen moeiteloos content beheren en plannen voor vertoning in de voertuigen. Dit CMS verhoogt niet alleen de kwaliteit en betrouwbaarheid van de informatie voor passagiers, maar verbetert ook de operationele efficiëntie door het bieden van real-time gegevens.

Adverteren Per Regio, Lijn, Halte voertuig

Alphatron Signage biedt geavanceerde advertentiemogelijkheden die het mogelijk maken om advertenties specifiek te richten per regio, lijn, halte en voertuig. Deze aanpak verhoogt de impact van advertenties door ze direct af te stemmen op de demografische en geografische kenmerken van de doelgroep, zonder concessies te doen aan de privacy van reizigers. In samenwerking met Moobia, een specialist in digitale advertenties voor het openbaar vervoer, versterken we dit aanbod door een extra laag van advertentiebeheer- en optimalisatie toe te voegen. Deze samenwerking opent nieuwe wegen voor vervoerders om hun inkomsten te verhogen en de passagierservaring te verrijken met relevante en boeiende content.

Nauwe samenwerking met provincies

Alphatron Signage heeft haar unieke software- en hardware oplossingen al succesvol uitgerold bij toonaangevende vervoerders en we werken ook nauw samen met verschillende provincies in Nederland en België. Deze provincies benutten onze technologie om de openbaar vervoerssystemen binnen hun regio’s te verbeteren.

Voor meer informatie over Alphatron Signage en haar diensten kunt u terecht op: https://www.alphatronsignage.com/nl.

Contactpersoon: Bert van Gils, +31 85 00 654 32, b.van.gils@alphatronautomotive.com.

Foto: Alphatron Signage
Onderwerpen:

Auteur: Alphatron Signage