Breda maakt reclame voor de fiets met het verkeerslicht

gezienWie in Breda als fietser wacht voor het verkeerslicht, krijgt via het fietslogo van de stad te zien dat hij is opgemerkt.

Het gaat om een inmeldsignalering voor fietsers waarbij extra onderlichten aan de fietser kenbaar maken dat hij is gezien. Dat is nuttige info voor de fietser en bovendien levert het een extra check op voor het juist functioneren van de detectie.

Tot nu toe werden aparte signaleringslichten aangebracht aan de mast. Die worden de komende tijd successievelijk vervangen door een moderne variant. Daarbij is de inmeldsignalering ondergebracht in het onderlicht en de set is voorzien van ledverlichting.

Breda maakte van de gelegenheid gebruik om het traditionele modelfietsertje in de lamp te vervangen door een gestileerde versie zoals die wordt gebruikt in de ‘Breda trapt door’ campagne. Daarin is ook het kerngetal van Breda te ontdekken: 076.

Een ander bijzonder aspect aan deze verkeerslichten is, zo meldt fabrikant Vialis, dat het ‘gezien’-signaal, dat de fietser krijgt als hij op de drukknop heeft gedrukt, in het verkeerslicht is geïntegreerd. Hierdoor zijn de producten bestand tegen vandalisme: het ‘oude’ ‘gezien’-signaal was namelijk los aan de mast bevestigd.

 

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.