Car2Go gebruikers laten ov links liggen

car2go-003In 2011 is in Amsterdam het elektrische deelautoconcept Car2Go gestart. De Car2Go auto’s kunnen door abonnees worden gebruikt voor ritten in de stad. Er staan er nu 300.

Ze worden vooral gebruikt in plaats van het openbaar vervoer, zo blijkt uit onderzoek van de gemeente Amsterdam.

Car2Go had in april 2013 11.500 geregistreerde klanten. Circa 25% van de klanten maakt regelmatig gebruik van Car2Go.

Uit een enquête onder gebruikers blijkt dat 45% geen auto heeft. 1,9% heeft aangegeven dat zij hun enige auto hebben verkocht sinds ze klant zijn bij Car2Go en 2,2% heeft aangegeven dat zijn hun tweede of derde auto hebben weggedaan.

Voor heel Amsterdam zou dit betekenen dat circa 320 auto’s zijn verkocht .

car2go
Gebruik van vervoermiddelden onder Car2Go gebruikers (bron: enquete Car2Go)

Het gebruik van de Car2Go auto’s is vooral een substituut voor het gebruik van het openbaar vervoer. In mindere mate is Car2Go een substituut voor de auto, fiets en taxi.

Het aantal kilometers dat niet meer met eigen auto wordt gereden door Amsterdamse gebruikers van Car2Go wordt becijferd op 230.000 kilometer.

Het totale aantal kilometers dat door Amsterdammers per jaar binnen Amsterdam met de auto wordt gereden is circa 788 miljoen kilometer per jaar. Car2Go levert dus een marginale bijdrage aan het oplossen van de knelpunten op het gebied van luchtkwaliteit, aldus de onderzoekers.

 

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.