Europese fietsrouteplanner met handige app

fietsappHet is wat sneu voor de provincies die afgelopen jaren gemiddeld zo’n één tot twee ton uittrokken om een fietsrouteplanner te laten maken. Krap twee jaar later zijn fietsrouteplanners volop gratis te vinden op internet. Vorig jaar kwam Google al met een speciale fietsversie van de routeplanner. En ook bij de ANWB kan men een vinkje zetten bij fiets als vervoermiddel bij gebruik van de Andes/NavTeq-planner.

Daar is nu Naviki bijgekomen, een met Europees geld gefinancierde fietsrouteplanner die zo’n beetje heel West-Europa bestrijkt.
Naviki omvat een website én een app. De website biedt behalve een routeplanner ook de mogelijkheid routes op de slaan en later weer terug te halen. Maar de app biedt toch wel de handigste mogelijkheden, want behalve het plannen en vastleggen van een route kan men de app ook direct gebruiken als fietscomputer. Monteer een smartphone houder op de fiets en je de app wijst je de weg en laat ondertussen ook snelheid en afstand zien.
Voor gemeenten, bedrijven, toeristische organisaties en andere partners biedt Naviki op maat gemaakte diensten aan in combinatie met de planner. Europese steden zoals Rome, Berlijn en Sevilla maken daar gebruik van. Delft is de eerste gemeente in Nederland die meedoet door een paar routes in en rond de stad op kaart te zetten. Voor websitebeheerder bestaat de mogelijkheid de planner via een widget op de eigen site te zetten. De app is te vinden in de Appstore en Google play.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.