Parkeer en Bel ook in Utrecht

Ook Utrecht wil Parkeer en Bel invoeren. Met Parkeer en Bel kan de automobilist, die zich heeft aangemeld bij een provider betalen via de (mobiele) telefoon. Utrecht zou na Amsterdam de tweede grote stad zijn die concrete plannen maakt om aan te haken bij het Service Huis Parkeren en Verblijfsrechten van de RDW.

Het college wil voor de inrichting van Parkeer en Bel gebruikmaken van de door de Rijksdienst voor wegverkeer ontwikkelde en beheerde centrale database Registratie Parkeer- en Verblijfrechten. De RDW is, gelet op haar taken op het gebied van registratie en verstrekking van gegevens over voertuigen en rijbewijzen, een vertrouwde en betrouwbare partner voor gemeenten, aldus B&W van Utrecht die verder stelt: de door de RDW ontwikkelde en beheerde landelijke database leidt tot een efficiƫnter bedrijfsvoering en waarborgt de privacy van de transactiegegevens optimaal. Deze zomer worden de Utrechtse plannen uitgewerkt.

Utrecht zou na Amsterdam de tweede grote stad zijn die concrete plannen maakt om aan te haken bij het Service Huis Parkeren en Verblijfsrechten van de RDW. Sinds dit voorjaar is de gemeente Enschede al aangesloten op het SHPV, onlangs gevolgd door Amersfoort. Andere gemeenten die op de nominatie staan zijn Heerenveen, Hengelo, Zutphen, Almere en Oosterhout.

 

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.