Belastingvoordeel´fiets met overkapping en elektrische trapondersteuning´

Fiets met overkapping en elektrische trapondersteuning is als omschrijving opgenomen in de Milieulijst 2011 voor MIA- en Vamil-subsidieregelingen. Hierop staan milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen waarvoor fiscale voordelen gelden indien bedrijven er in investeren.

Dit blijkt uit een analyse van de RAI Vereniging van de nieuwe regeling. De MIA en de VAMIL zijn fiscale regelingen van de ministeries van VROM en Financiën. Via deze regelingen stimuleert het ministerie van VROM Nederlandse bedrijven om te kiezen voor milieuvriendelijke technieken en apparatuur. Daar staat een belastingvoordeel die kan oplopen tot 40 procent tegenover.
De Milieulijst 2011 bevat veel bedrijfsmiddelen die ook al op de lijst van 2010 stonden, zoals: openbaar oplaadpunt voor elektrische voertuigen, geluidarme opbouw voor voertuigen, lithiumhoudende accu voor elektrische auto’s en mobiele werktuigen, elektrisch aangedreven voertuig, hybride aangedreven bestelauto, aardgasauto voor zakelijk vervoer, zeer zuinige personenauto, elektrisch aangedreven voertuig. Van een aantal van deze bedrijfsmiddelen is wel de definitie aangepast. Nieuw op de lijst voor 2011 is ‘F 5069 Fiets met overkapping en trapondersteuning’. (In de omschrijving wordt ‘overkapping’ niet nader gespecificeerd.) De uitvoering van MIA en VAMIL is in handen van SenterNovem.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.