Plaklaag op auto moet zorgen voor betere afloop voetgangersongevallen

google2Ook zelfrijdende auto’s kunnen voetgangers aanrijden. Google denkt vooruit. En out-of-the-box.  Een plaklaag op de motorkap voorkomt dat de voetganger na een aanrijding wegslingert.

Voorlopig gaat het nog maar om een patentaanvraag waarin het idee is gedeponeerd. Dat houdt in dat er een plaklaag op de auto wordt aangebracht, die voorkomt dat een voetganger na een aanrijding wordt weggeworpen. Dat om te voorkomen dat de voetganger op het asfalt kwakt of door een andere auto wordt overreden. Vergelijk het met dubbelzijdig ductape of vliegenpapier, aldus Google.

De plaklaag zou met een soort eierschaal-achtige schil moeten worden afgedekt, om te voorkomen dat er van alles aan de auto blijft plakken in het dagelijkse gebruikt.

Ondertussen werkt de auto-industrie ook aan andere oplossingen om de gevolgen van voetgangersongevallen in te perken. Zo past Volvo al een voetgangersairbag toe die zichzelf aan de buitenkant van de motorkap opblaast bij een aanrijding en zo de klap voor de voetganger verzacht.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.