Doelgroepenvervoer

Ieder(in) trekt aan de bel: ‘Nu actie nodig om problemen in taxivervoer op te lossen’

Rolstoelbus. Foto: iStock / Martin Bowra
Een chauffeur helpt de inzittende. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Martin Bowra

Er is op korte termijn actie nodig om de mobiliteitsproblemen die momenteel spelen binnen het openbaar- en taxivervoer voor mensen met een beperking op te lossen. Dat stelt Ieder(in), een non-profitorganisatie voor mensen met een beperking of chronische ziekte.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.

4 reacties op “Ieder(in) trekt aan de bel: ‘Nu actie nodig om problemen in taxivervoer op te lossen’”

Max Kühner|28.02.23|15:41

Totaal gebrek aan visie van vakbonden, KNV en politiek. Iedereen zoekt oplossing aan de aanbodkant. Kansloos. Kijk eens naar de vraagkant? De maatschappij is nog steeds ingericht op 18e-eeuws “8 tot 17 uur” op weekdagen. Zolang die ochtend en middagpieken niet worden aangepakt, komt het niet goed. Bijv de school neemt een wisselschema, ene helft 8 – 15 uur en een helft 10 – 17 uur. Kantoorwerk kan prima van 12-21 uur worden gedaan. Wees eens creatief en WIL het ook echt? Kijk, daar gaat het mis.

Stef Bouwhuis|28.02.23|15:25

Vervoer voor mensen met een rolstoel of zij die niet in een standaard taxi vervoerd kunnen worden, zouden beschikking moeten krijgen over ‘onbeperkt en kosteloos’ vervoer. Het is geen luxe; het is noodzaak om te kunnen blijven deelnemen aan de maatschappij. Dit minder validen vervoer past niet goed in een (deel)taxi systeem. De Gemeente, Staat en/of verzekeringen moeten gewoon een budget vaststellen, waarvoor fulltime vervoersmedewerkers met gespecialiseerd materieel de dienst kunnen verlenen.

Ronald Molenaar|24.02.23|06:41

@Ali Ates. Zzp draagt zeer zeker wel belastingen af. Loonbelastingen is het zelfde als inkomsten belastingen voor een zzp. Pensioen heeft niks met een vakbond of dergelijke te maken. Dus deze hele reactie slaat kant nog wal. En dan moet de zzp ook nog over de juiste vervoersmiddelen zorgen

Ali Ates|24.02.23|05:59

Helaas is de taxi cao-loon nog altijd een minimum loondienst ,daarom zal problemen nooit opgelost worden.

Het kan wel opgelost worden als zzp oftewel eigen rijders wordt ingezet.
Alleen de FNV vakbond zal dit niet toestaan want dan wordt er geen loonbelasting en pensioen premies betaald en al het winst naar de taxichauffeur gaat.