Reizigersgroei

Petitie om “onmisbare” Rotterdamse tramlijnen 4 en 8 te behouden

Het tramnet in Rotterdam gaat op de schop. Foto: ProMedia/Sander van Vliet.

Het plan voor het toekomstvaste tramnet van de Metropoolregio waarin verschillende tramlijnen in Rotterdam geschrapt worden, overvalt bewoners en ondernemers van Bospolder en Tussendijken. De wijkraad constateert dat inwoners “afhankelijk zijn van het openbaar vervoer en geen alternatief hebben.” De wijkraad heeft om die reden een petitie opgestart om de plannen van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) terug te draaien. De petitie is inmiddels ruim 1.700 keer ondertekend.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

2 reacties op “Petitie om “onmisbare” Rotterdamse tramlijnen 4 en 8 te behouden”

Cornelius Koelewijn|02.03.23|10:13

Rotterdam heeft een rechts pro-auto gemeentebestuur met een VVD-wethouder voor verkeer. Voeg hierbij een vervoersregio MRDH die al jaren zit te ageren tegen de tram en hup, weg die tramlijnen.
Natuurlijk moeten de lijnen 4 en 8 niet weg. Beter nog, ze moeten worden doorgetrokken naar de nieuwbouwwijken die boven Rotterdam zijn verrezen. Laten we hopen dat de petitie succes heeft.
En ja, de tram moet absoluut voorrang krijgen bij stoplichten. Maar ja, een rechts gemeentebestuur…

Justin Somohardjo|01.03.23|18:28

Het is ook zwaar belachelijk om zulke onmisbare tramlijnen te schrappen! Wat? Moet iedereen dan maar te voet gaan naar school of werk? Inclusief de ouderen die slecht ter been zijn? Of proberen jullie iedereen bewust de auto in te sturen en nog meer file te veroorzaken?? Wil je de tram sneller maken? Geef ov dan ook echt de ruimte! Dus op alle plaatsen in de stad waar de tram rijdt een aparte trambaan aanleggen en een eenverkeersrichtings weg voor auto’s inclusief een fietspad aan beide zijden.