Uitbreiding

Vier nieuwe FlixBus-lijnen via Eindhoven Airport

FlixBus
FlixBus. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

FlixBus breidt binnenkort zijn diensten uit met vier lijnen naar verschillende Europese steden via Eindhoven Airport. Reizigers kunnen vanaf donderdag 28 maart gebruikmaken van de eerste nieuwe lijn tussen Lille en de Eindhovense luchthaven, met Kortrijk, Gent en Antwerpen Berchem als tussenstops.

Vanaf 16 april gaat lijn 824 (Eindhoven Airport – Antwerpen – Brussel – Parijs) rijden. Ook lijn 831 (Amsterdam Sloterdijk – Amsterdam Bijlmer – Eindhoven Airport – Maastricht – Luik – Luxembourg) en lijn 841 (Den Haag – Rotterdam CS – Tilburg – Eindhoven Airport – Düsseldorf – Keulen/Bonn Airport) treden dan in werking.

“We zijn verheugd dat we samen verder kunnen uitbreiden”, zegt Fokke Wim Velthuijsen, Head of Development bij FlixBus Benelux, over de uitbreiding. “Eindhoven Airport heeft een duidelijke ambitie om reizigers in de regio meer vervoersmogelijkheden te bieden, niet alleen via de lucht maar ook over weg. Ik ben er zeker van dat deze nieuwe halte succesvol zal worden.”

ShuttleCoach

FlixBus rijdt sinds 2015 via en vanuit Eindhoven, vanaf de halte Eindhoven Centraal. Vorig jaar kwam daar Eindhoven Airport bij, met een directe verbinding tussen de luchthaven en Amsterdam. Datzelfde jaar hebben FlixBus en Eindhoven Airport een test uitgevoerd om de Eindhovense luchthaven te verbinden met Amsterdam, onder de naam ShuttleCoach. Volgens het van origine Duitse busbedrijf komt deze verbinding straks ook in een aangepaste vorm terug.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.