Brussel

Bolt stapt in vervoer personen met beperking

Speciaal aangepaste Bolt-taxi
Voor de PBM-categorie beschikt Bolt over dertig aangepaste voertuigen. Foto: Bolt

Inwoners van de Belgische stad Brussel die door een fysieke beperking dun in hun mobiliteitsopties zitten, kunnen vanaf vandaag ook terecht bij Bolt. Met de PBM-taxicategorie (Personen met Beperkte Mobiliteit) heeft het Europese taxiplatform een nieuwe categorie binnen de app gecreëerd. Hoewel er momenteel nog niks concreets speelt, denkt ook Bolt Nederland na over dergelijke plannen.

De nieuwe categorie is speciaal ontworpen voor reizigers met specifieke toegankelijkheidsbehoeften. Daarom heeft Bolt België voor dit type vervoer zo’n dertig speciaal aangepaste voertuigen, die worden bestuurd door zo’n veertig opgeleide chauffeurs. “Personen met beperkte mobiliteit vinden het nog steeds moeilijk om betrouwbare en comfortabele vervoersoplossingen te vinden in Brussel”, zegt Laurent Pantusa, country manager van Bolt België, daarover. “Onze nieuwe categorie is erop gericht om dit te verbeteren, we willen dat iedereen zich met gemak door de stad kan verplaatsen.” De commissie die chauffeurs per rit moeten afstaan, wordt binnen de PBM-categorie door Bolt gehalveerd.

Ambitie

Ook Bolt Nederland heeft de ambitie om hun dienst toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. “Als bedrijf willen we inclusief opereren”, zegt Lars Speekenbrink, country manager van Bolt Nederland, tegenover TaxiPro. “Dat betekent dat ook mensen met een beperking de mogelijkheid moeten hebben om een taxi te kunnen nemen. Op dit moment zijn er nog geen concrete plannen om iets soortgelijks in Nederland door te voeren, maar ik sluit niet uit dat het er in de toekomst wel gaat komen.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.