Stap-op-stap-af-vervoer

Nijmegen zet proef met Stadshopper voort na positieve feedback

Stadshopper
De Stadshopper in Nijmegen. Foto: Gemeente Nijmegen

De proef met de Stadshopper, een elektrisch busje waarmee iedereen gratis door Nijmegen kan reizen, wordt met drie maanden verlengd. Dat heeft het gemeentebestuur besloten. Met de pilot wil de gemeente onderzoeken of de Stadshopper een goed alternatief is voor mensen die normaliter met de auto, bus of niet naar de binnenstad komen. 

“De reacties van de gebruikers zijn bijna allemaal enthousiast en positief”, meldt de gemeente op de eigen website. Nijmegen omschrijft de twee busjes als “experimenteel project voor kleinschalig stap-op-stap-af-vervoer in de binnenstad”. In het begin (oktober 2023) reden er slechts zes mensen per dag met de Stadshopper, nu zijn dat er gemiddeld dertig.

De Stadshopper zou oorspronkelijk tot en met 31 maart rijden, dit wordt nu verlengd naar 1 juli 2024. Nu de bus bekender is, wil het stadsbestuur zien of het gebruik blijft toenemen. Op die manier is er ook meer tijd om te onderzoeken of er behoefte is aan stap-op-stap-af-vervoer in de binnenstad.

De twee busjes blijven tijdens de verlenging dezelfde route en chauffeurs rijden. De chauffeurs zijn geworven door het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen. Wel start de Stadshopper vanaf 12.00 ’s middags in plaats van 10 uur ’s ochtends, omdat die in de ochtend minder vaak gebruikt wordt.  De bus rijdt een vaste route door de stad en doet acht haltes aan, waaronder het centraal station.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Laura Houtenbrink

Bron: VerkeersNet