Uitspraak

Rechter: Rabobank treft geen blaam bij faillissement Oad

Touringcar van Oad
Volgens het gerechtshof is Rabobank niet schuldig aan het faillissement van Oad. Foto: Shutterstock/Dutchmen Photography

De Rabobank is niet verantwoordelijk voor het faillissement in 2013 van touringcarbedrijf Oad. Volgens het gerechtshof mocht de Rabobank het krediet opzeggen, omdat Oad er destijds niet in slaagde om extra kapitaal in het bedrijf te pompen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.

2 reacties op “Rechter: Rabobank treft geen blaam bij faillissement Oad”

Stef Bouwhuis|22.02.24|14:12

Overigens heb ik 6 maanden na sluiting een nieuw koeriersbedrijf opgezet (55 man) en die 18 jaar later verkocht aan EMS, die nu als particulier bedrijf (van de Post) de koeriersmarkt weer was opgekomen. Betrouwbaarheid overheid weet u nog wel! De cirkel was wel rond šŸ™‚

Stef Bouwhuis|22.02.24|14:10

Ongeveer 40 jaar geleden gebeurde dat ook mijn bedrijf (120 man) met de Rabobank. We maakte geen verlies, maar omdat in Amsterdam PTT Post de Snelpost had opgezet en we met hen aan het strijden waren, trok de Rabobank haar krediet in. Omdat ze ‘dachten’ dat wij het zouden verliezen als de post meer voertuigen zou toevoegen. De realiteit was dat binnen 6 maanden de Tweede Kamer onder druk van onze werkgeversorganisatie en advocaten de Snelpost van PTT Post verbood. Dus toen waren we beiden weg.