Touringcar

Man (50) in FlixBus aangehouden voor mensensmokkel

Koninklijke Marechaussee
Op zondag 18 februari hield Koninklijke Marechaussee een 50-jarige man aan op verdenking van mensensmokkel. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Dutchmen Photography

De Koninklijke Marechaussee heeft zondag 18 februari een 50-jarige Somalische man opgepakt op verdenking van mensensmokkel. Tijdens een controle op de rijksweg A16 nabij Hazeldonk trof de Marechaussee drie medereizigers zonder identiteitsbewijs aan in een FlixBus, waaronder een minderjarige.

Tijdens de controle rees het vermoeden dat de drie vreemdelingen de Somalische man kenden. “Na kort onderzoek werd deze man als verdachte van mensensmokkel aangehouden”, meldt Koninklijke Marechaussee. De verdachte zit inmiddels vast voor onderzoek. “De drie vreemdelingen zullen het asielproces in gaan.”

Naast de drie gesmokkelde vreemdelingen, zaten er volgens Koninklijke Marechaussee nog twee ongedocumenteerde personen in de FlixBus. “Ook zij hebben in Nederland asiel aangevraagd.” De Koninklijke Marechaussee in Hoogerheide onderzoekt de zaak onder leiding van het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant.

FlixBus laat in een reactie weten dergelijke gebeurtenissen in algemene zin te betreuren. “Of het nou om drugs- of mensensmokkel gaat, we proberen dergelijke situaties zoveel mogelijk te voorkomen”, zegt een woordvoerder daarover. Het Duitse busbedrijf laat verder weten dat het nog te vroeg is om op deze specifieke zaak in te gaan.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.