Vijftig touringcars

Betuwe Express en Gebo Tours doen megabestelling bij Mercedes-Benz

Gebo Tours
De bussen van Gebo Tours. Foto: Gebo Tours

Betuwe Express en Gebo Tours hebben in totaal vijftig nieuwe touringcars besteld bij Mercedes-Benz. Dat deden beide touringcarbedrijven afgelopen oktober tijdens Busworld, toen Gebo Tours bovendien het partnerschap met de Duitse autofabrikant voor een tweede keer verlengde.

Van de vijftig nieuwe touringcars, gaan 28 naar Gebo Tours, de overige 22 bussen gaan naar Betuwe Expres. Gebo Tours krijgt dit in totaal acht bussen geleverd: 2 Intouro’s en 6 Tourismo’s. Ter vergelijking: vorig jaar werden in Nederland slechts 359 bussen en touringcars op kenteken gezet.

Statusproduct

Het wagenpark van Gebo Tours bestaat uit zo’n 90 procent uit Euro 6-voertuigen, waarvan 65 á 70 procent Mercedes-Benz is. Daar komen dit jaar nog eens acht bussen bij. “Voor het werk wat wij ermee doen, zoals meerdaagse buitenlandse reizen, is de Tourismo een prima bus. De Intouro is juist weer een handzame bus, prima geschikt voor schoolreisjes, gym-, en zwemvervoer”, aldus De Roo die ook belang hecht aan het uiterlijk van de bussen. “Want al is een voertuig tien jaar oud, het is en blijft een statusproduct.”

Het partnerschap van de touringcarondernemer met Mercedes-Benz loopt door tot tenminste 2027. “Het partnership is natuurlijk niet voor altijd gegarandeerd”, zegt Gebo Tours-directeur Erik de Roo daarover. “Maar als we weer grote aantallen inkopen, dan gaan we altijd met Mercedes om tafel.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.