Criminaliteit

24-jarige taxichauffeur aangehouden vanwege vervoeren amfetamineolie

Amfetamine-olie
In het voertuig van de taxichauffeur trof de politie zeven jerrycans met amfetamine-olie aan. Foto: Politie

Twee personen, waaronder een 24-jarige taxichauffeur uit Amsterdam, zijn vorige week donderdag aangehouden, omdat ze in in totaal vijftien jerrycans met amfetamineolie vervoerden. Dat bevestigt de politie op social media. De vracht heeft een geschatte waarde van 250.000 euro. 

De 24-jarige taxichauffeur bleek zeven jerrycans met amfetamineolie te vervoeren. Een andere bestuurder werd dezelfde dag met maar liefst acht jerrycans amfetamineolie betrapt, nadat hij een volgteken van de politie negeerde. “In totaal ging het hier over 150 liter amfetamineolie”, schrijft de politie op X, voorheen Twitter. “De geschatte criminele handelswaar is ongeveer 250.000 euro.” Beide personen zijn door de politie aangehouden. De olie is inmiddels vernietigd.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.