Innovatie

Hyundai presenteert vernieuwde vliegende taxi

De nieuwe vliegende taxi van Hyundai
De nieuwe vliegende taxi van Hyundai. Foto: ANP/ EPA/Caroline Brehma

Supernal, het dochterbedrijf van autofabrikant Hyundai, heeft deze week haar nieuwe vliegende taxi onthuld. Het elektrische verticale start- en landingsvoertuig (eVTOL) biedt plek aan vier passagiers en moet in 2028 de markt betreden. 

De S-A2, zoals de vernieuwde vliegende taxi heet, is de opvolger van de S-A1, die in 2020 debuteerde. Het nieuwe voertuig vliegt zo’n 300 kilometer per uur en haalt een hoogte ruim 450 meter. De nieuwe eVTOL moet in de toekomst voornamelijk worden ingezet voor stadsvervoer. “Het prototype is het resultaat van creativiteit en het harde werk van ons team”, zegt Ben Diachun, Chief Technology Officer bij Supernal. “Vanaf hier gaan we dit concept uitwerken tot een revolutionair commercieel product.” Over vier jaar moet de S-A2 de markt betreden.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.

1 reactie op “Hyundai presenteert vernieuwde vliegende taxi”

Stef Bouwhuis|11.01.24|13:43

Net als de hyperloop en The Boring Company de mogelijkheid biedt een nieuw vervoerslaag ondergronds mogelijk te maken, biedt de vliegende taxi de mogelijkheid binnenstedelijk van de top van de ene flat naar de andere flat te vliegen. Passagiers zouden dan de lift kunnen gebruiken om het straatniveau te bereiken. Dat zou weer een ‘laag’ toevoegen.

Wat mij opvalt bij de verbinding van bijvoorbeeld Amsterdam-Noord met de stad, dat de smalbuis-oplossing zoals bij een hyperloop nooit is overwogen.