Rotterdam

Toch niet alle taxi’s welkom op busbaan in Maastunnel

Maastunneltrace
Maastunneltrace. Foto: ANP/Hans van Rhoon

Bij nader inzien mogen toch niet alle taxi’s gebruikmaken van de snelle busbaan in de Maastunnel. Dat maakte de Rotterdamse mobiliteitswethouder Vincent Karremans (VVD) maandag bekend. Alleen uitstootvrije taxi’s zijn nog welkom op de vrijgemaakte rijstrook.

Voorheen hadden alle voertuigen met een ontheffing, waaronder taxi’s, toegang tot de snelle busbaan. Het stadsbestuur heeft echter besloten onderscheid te maken in welk type taxi’s nog toegang heeft tot de afgesloten rijstrook. “Uit de beschikbare data van het aantal medeweggebruikers is gebleken dat medegebruik door álle taxi’s, naast bergers, voertuigen van onderhoudsproviders en de dierenambulance, te veel hinder en vertraging zou opleveren voor de HOV-bus en het overige verkeer”, schrijft verantwoordelijk wethouder Karremans in een brief aan de Rotterdamse gemeenteraad. “Daarom is besloten alleen elektrische taxi’s toe te staan op de vrijgemaakte rijstrook.”

HOV-buslijn

Hoewel diverse voertuigen gebruik mogen maken van de afgesloten rechterrijstrook, is deze strook bedoeld voor de HOV-buslijn tussen Zuidplein en Rotterdam Centraal. Deze buslijn moet in april volgend jaar gaan rijden. Volgens de VVD-bewindsman loopt het project volgens schema. “Het projectteam legt momenteel de laatste hand aan de voorbereidingen voor de uitvoering”, aldus Karremans. Onderdeel van deze voorbereidingen is het aanvragen van de omgevingsvergunning en het publiceren van het verkeersbesluit.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.