Taxiwetgeving

Wethouder Van der Horst wil in overleg met taxichauffeurs over zorgpunten

Taxistandplaats Frederiksplein in Amsterdam.
Taxistandplaats aan het Frederiksplein in Amsterdam. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Dutchmen Photography

De Amsterdamse verkeerswethouder Melanie van der Horst heeft chauffeurs uitgenodigd om met haar in gesprek te gaan, over de noodzaak de landelijke taxiwetgeving aan te passen en over onder meer het verdwijnen van diverse taxistandplaatsen in Amsterdam. Dat schrijft Van der Horst in een mail die in handen is van TaxiPro. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.

4 reacties op “Wethouder Van der Horst wil in overleg met taxichauffeurs over zorgpunten”

Ton van Dalfsen|28.04.23|13:45

Heeft de Wethouder geen oren hier naar. Moeten we zorgen dat bij de komende gemeenteraads verkiezingen: GroenLinks, D66 en PvdA niet meer aan de macht komen.

Ton van Dalfsen|28.04.23|13:43

Als Gemeente Amsterdam zo graag Amsterdam zoveel mogelijk minder auto’s in de stad hebben? Moeten ze 3 grote parkeergarages/terreinen buiten aan de ring Amsterdam maken. evt 1:Bij ijburg 2:Noord afrit volendam 3:Westhavens. Dan goede openbaar vervoer en taxi bereikbaar maken. En de openbare parkeer garages in de binnenring sluiten voor niet-abonnement houders. Zo halveer je het autoverkeer in Amsterdam. Misschien wel meer dan 50%. Dan hoef je geen straten af te sluiten.

Ryan Zerp|26.04.23|04:39

5 minuten per onderwerp is lachwekkend en triest tegelijk.

Stef Bouwhuis|25.04.23|13:50

Het vervelende is dat een vergadering van een uur haar ‘bewijs’ naar de Gemeenteraad gaat vormen, dat ze ‘eerlijk’ in overleg is met de branche.

Ik zou om dat schamele uurtje dat ze uittrekt niet direct de meeting boycotten, want dan zegt ze dat de branche niet wil praten, maar wel direct bij aanvang aangeven, dat het onmogelijk is diepgaand over 12 punten te discussiëren binnen 1 uur. De wethouder dient vervolgens per onderwerp een reële vergadertijd in te plannen.