Touringcar

EU-voorstel om 17-jarigen rijbewijs te laten halen geldt niet voor aspirant-buschauffeurs

Touringcar, passagiers
Passagiers in een touringcar, foto ter illustratie. Foto: TaxiPro (VK)

De Europese Commissie presenteert voorstellen om het chauffeurstekort in Europa aan de pakken. Het Europese bestuursorgaan wil de regelgeving aanpassen, zodat jonge chauffeurs in heel Europa op 17-jarige leeftijd al aan een rijbewijsopleiding kunnen beginnen. Het voorstel geldt echter alleen voor vrachtwagenchauffeurs en daarmee “schiet het voorstel ernstig tekort in het personenvervoer”, zegt Raluca Marian, directeur van de Internationale Wegtransport Unie (IRU).

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

1 reactie op “EU-voorstel om 17-jarigen rijbewijs te laten halen geldt niet voor aspirant-buschauffeurs”

Stef Bouwhuis|09.03.23|16:18

De andere kant is dat met zo’n tekort je als werknemer ‘goud’ waard bent. Natuurlijk is er een CAO, maar dan nog kan je misschien wat extraatjes los krijgen. En werkgevers moeten ook veel doen om chauffeurs te werven. Direct een hoog loon bieden bij het starten van de opleiding bijvoorbeeld.