Taxi Expo '22

Dit zijn de genomineerden voor de Taxi Innovatie Prijs

Taxi Innovatie Prijs
De Taxi Innovatie Prijs. Foto: ProMedia/Verkijk

Tijdens Taxi Expo ’22, wat op 6 oktober plaatsvindt in Houten, wordt ook de Taxi Innovatie Prijs uitgereikt. De genomineerden zijn inmiddels geselecteerd en bekend. Hieronder volgt een korte introductie van de vijf deelnemers. De stembussen zijn geopend.

Omdat het belangrijk is te blijven innoveren, is een aantal jaar geleden de Taxi Innovatie Prijs in het leven geroepen. Met deze prijs zijn we op zoek naar de beste innovatie binnen de taxibranche. Hieronder de genomineerden:

Taxi-app Cabbit

Cabbit heeft een taxi-app ontwikkeld die lokale taxibedrijven en klanten samenbrengt. Klanten in onder andere Zwolle, Alkmaar en Harderwijk gebruiken Cabbit om makkelijk een taxi te boeken en hun rit te volgen in de app. Taxibedrijven die partner zijn van Cabbit kunnen ritten op twee manieren ontvangen: via de Cabbit Driver app of via een koppeling met hun planningsoftware. De unieke Cabbit Driver app is geschikt voor bedrijven met een (rijdende) centralist. De centralist krijgt de rit binnen en wijst de rit in de app toe aan een chauffeur die de rit gaat rijden. De taxipartners van Cabbit zijn enthousiast: via de app trekken ze een nieuw soort klanten aan. Daarnaast houdt Cabbit rekening met de omstandigheden waar taxi-ondernemers mee te maken hebben, bijvoorbeeld door geen vervoersplicht op te nemen in het contract.

Opleiding ‘Ik Vervoer’ Inner-Aktie

De opleiding Ik Vervoer richt zich specifiek op mensen die het niet lukt om zelfstandig de Taxipas te halen en bijvoorbeeld langere tijd afhankelijk zijn van een uitkering en voor wie de afstand tot werk lastig te overbruggen is. Tijdens de opleiding werken we toe naar het behalen van de Taxipas maar werken we vooral ook aan alles wat nodig is om weer een goede werknemer te kunnen zijn. We werken aan ontwikkelen van de juiste werkmentaliteit, op tijd komen, afspraken nakomen en omgang met collega’s en je werkgever. In zestien wekelijkse theorielessen ontwikkelen we de deelnemers naar chauffeurs en ook tijdens de LWT blijven ze bij ons in les om ze te blijven begeleiden in hun werk. Omdat zij vaak weinig rijervaring hebben bieden we daarnaast praktijkondersteuning aan. Deelnemers trekken met elkaar op, steunen elkaar, raken uit hun isolement en groeien in zelfvertrouwen. Het lukt deelnemers om ongeveer 60% van hun uitkering zelf te verdienen en dus groeit ook hun financiële onafhankelijkheid.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.