Elektrische Kia steeds vaker ingezet door taxibedrijven

KIA e-soul
Foto: KIA

Kia wint steeds meer terrein op de Nederlandse taximarkt. Bedrijven in deze en andere sectoren zien in de geëlektrificeerde modellen slimme en duurzame oplossingen. Voorbeelden daarvan zijn de Kia e-Soul en de Kia e-Niro.

Het merk scoorde in de taxibranche traditioneel al goed op het gebied van veiligheid, duurzaamheid, ruimte, comfort en uitgebreide garantie. Daar bovenop komen de goede rijeigenschappen en de bewezen kwaliteit. En dat gaat verder dan alleen de auto. “De Kia-dealers spelen daarbij een belangrijke rol. Het landelijk dekkende netwerk van professionals biedt de beste service tegen concurrerende tarieven en vanzelfsprekend worden de werkzaamheden altijd uitgevoerd met kwaliteitsonderdelen die voldoen aan de strengste eisen. Taxibedrijven zijn bij ons dus altijd verzekerd van optimale kwaliteit en zekerheid”, legt Michiel van Amelsfort, accountmanager Fleetsales & Leasing van Kia Motors Nederland uit.

De voertuigen hebben een kenmerkend design en het grote aanbod van geëlektrificeerde modellen maken het merk daarnaast extra aantrekkelijk. Dit leidt ertoe dat steeds meer ondernemers overstappen op Kia. Een mooi voorbeeld is de recente levering van 36 emissievrij rijdende e-Souls die door Connexxion worden ingezet als deeltaxi in Eindhoven en omgeving. Steeds meer lokale en regionale overheden willen dat de branche versneld overgaat op geëlektrificeerde auto’s en Kia biedt daarvoor een groot aantal oplossingen die bovendien voortdurend worden uitgebreid.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.