Schuilplek voor fietsers

Een ‘bio-based’ schuilplek voor fietsers langs de fietsroute tussen Apeldoorn en Deventer. Het won de prijsvraag die was uitgeschreven door de Cleantech Regio.

In de Cleantech Regio werken de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen met ondernemers, onderwijs en onderzoek samen aan een schone toekomst en een duurzame economie en samenleving.

Uitnodigend, transparant en goed toegankelijk; zo noemt de jury het winnend ontwerp van de schuilruimte voor fietsers. De jury beoordeelde vier ontwerpvoorstellen op functionaliteit, duurzaamheid, ontwerp, passend bij een snelle fietsroute, en passend bij de regio. Het winnend ontwerp van Els Esselink, studente aan de Hogeschool Windesheim, scoorde het beste op vier van deze vijf punten. ‘Haar ontwerp lijkt ongevoelig voor vandalisme en kan lange tijd zijn uitstraling houden. Ook zijn kapotte onderdelen eenvoudig te vervangen’.

De komende weken wordt het ontwerp verder uitgewerkt. Zo wordt er gekeken of er initiatieven uit de lokale maatschappij in verwerkt kunnen worden, voor meer maatschappelijke binding. Tegelijkertijd zoekt Cleantech Regio naar producenten die de wachtruimtes kunnen ontwikkelen. Mogelijk worden er drie of vier schuilruimtes gemaakt. Het streven is dat zij dan in de zomer langs de fietsroute tussen Apeldoorn en Deventer staan.
De fietsroute wordt op diverse locaties verbeterd. Vorig jaar zijn deze verbeteringen uitgebreid besproken met bewoners en andere belanghebbenden. Zo gaven diverse mensen aan dat zij schuil- en wachtruimtes (voor scholieren en forenzen) en rustplekken (voor recreanten) wensten langs de route. Schuilplekken voor als het regent, waar je je regenpak kunt aantrekken. Wachtruimtes waar scholieren op elkaar kunnen wachten langs de route, zonder het andere fietsverkeer te hinderen.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.