Huldiging

NS over feestende Feyenoordersupporters: ‘Het is gezellig druk’

Feyenoord-fans op Rotterdam Centraal
Feyenoord-fans komen aan op station Rotterdam Centraal. ANP/IRIS VAN DEN BROEK

De treinen naar Rotterdam kleuren maandagochtend rood en wit. Veel Feyenoord-fans zijn vroeg onderweg naar de huldiging op de Coolsingel. Volgens de NS is het nog niet drukker dan normaal in de ochtendspits, maar zitten er al wel veel voetbalsupporters in de trein. “Het is gezellig druk, maar het loopt goed door”, zegt een woordvoerder.

In meerdere treinen naar Rotterdam klinken Feyenoord liederen en zitten supporters al aan het bier. Ook op station Rotterdam Centraal is het druk; veel fans lopen vanaf daar naar het centrum van de stad. Om 12.00 uur begint daar de huldiging van Feyenoord, dat gisteren landskampioen werd in de eredivisie.

De NS verwacht dat het maandag de hele dag heel druk is in treinen van en naar Rotterdam, vooral tussen 09.00 uur en 11.30 uur en direct na de huldiging. Vanwege het evenement worden er extra en langere treinen ingezet. De NS adviseert mensen om hun reis waar mogelijk uit te stellen als ze maandag met de trein naar Rotterdam willen reizen, maar niet naar de huldiging gaan.

‘Goed te doen’

De NS spreekt van een “gezellige sfeer” op Rotterdam Centraal na de huldiging van Feyenoord. “Er is een piek geweest, maar het was goed te doen”, meldde een woordvoerder van de NS.

“Mensen stonden zingend in de stationshal. Iedereen kon de trein in. Er waren mensen op de perrons aanwezig om reizigers te verdelen over de langere en extra treinen. Ook vanmorgen waren er geen noemenswaardige zaken”, aldus de NS. Veel andere supporters kozen ervoor om na de huldiging het feestje elders in de stad verder te vieren. Bij cafés dronken veel supporters op het landskampioenschap en werden Feyenoord-liederen gezongen.

De huldiging van Feyenoord werd bijgewoond door naar schatting 100.000 mensen. Dat zei burgemeester Ahmed Aboutaleb op basis van een eerste inschatting van de gemeente. Later volgt een nieuwe raming van de politie.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP