Botsing

ProRail doet aangifte van fietsen op het spoor in Zuid-Holland

In ieder geval acht fietsen zijn vermoedelijk opzettelijk op het spoor gelegd. Foto: Twitter/ProRail.

Spoorbeheerder ProRail doet aangifte nadat zondagavond een trein inreed op een stapel fietsen die op het spoor waren gelegd. De R-NET trein botste tegen de fietsen aan op het spoor tussen Boskoop en Waddinxveen. ProRail denkt dat de fietsen daar met opzet zijn neergelegd. “Dat is verbijsterend”, zegt een woordvoerder.

“Dit is puur vandalisme. Het is onacceptabel”, aldus de woordvoerder. ProRail heeft zondagavond hard gewerkt om het spoor weer vrij te maken, waardoor de treinen maandag weer volgens dienstregeling kunnen rijden. “We weten nog niet hoeveel alles gaat kosten. De aandacht ligt nu op de aangifte.”

De fietsen moesten uit het spoor gehaald worden, maar zaten muurvast. “Dit veroorzaakt grote schade, zowel met betrekking tot onder als aan het spoor en de trein. Als we dat kunnen verhalen doen we dat.” De woordvoerder vertelt dat er zeker acht fietszadels zijn geteld. “Het lijkt wel alsof er een hele fietsenstalling op het spoor is gegooid”, schrijft ProRail op Twitter.

De woordvoerder zou willen dat er meer camera’s langs het spoor staan, want nu zijn er geen beelden gemaakt van de daders.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.